Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/cultrelp/public_html/wp-content/themes/thunder/framework/plugins/post-types-order/post-types-order.php on line 173 and defined in /home/cultrelp/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1209

Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/cultrelp/public_html/wp-content/themes/thunder/framework/plugins/post-types-order/post-types-order.php on line 251 and defined in /home/cultrelp/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1209

Cum arată turiştii preferaţi ai hotelierilor de pe litoral

Cult Market Research a realizat în a doua jumătate a lunii septembrie un studiu care vizează comportamentele apreciate în cadrul unităţilor de cazare, plângerile venite din partea turiştilor şi tipul de turişti preferaţi.

Evaluarea reprezentanților unităților de cazare cu privire la politețea turiștilor

Peste trei sferturi dintre hotelieri (78%) consideră că este important sau foarte important ca turiștii să fie politicoși cu angajații unităților de cazare, în timp ce 69% pun accent pe politețea reciprocă a turiștilor. În plus, hotelierii consideră important ca turiștii să nu deterioreze bunurile unității (64%) și să păstreze liniștea în timpul nopții (57%).

Mai mult decât atât, din studiul efectuat a reieșit că politețea turiștilor față de personal este importantă mai ales pentru proprietarii vilelor. Proprietarii pensiunilor sunt cei care declară că grija turiştilor faţă de bunurile unităţii, grija de a păstra liniștea noaptea și respectul reciproc al turiștilor sunt aspecte importante.

comportament1Vă rog să evaluați pe o scală de la 1 la 4 următoarele aspecte: (1 înseamnă Deloc, iar 4 în Foarte mare măsură)

Plângeri primite de la turiști

Aproximativ o treime dintre unităţile de cazare participante la studiu au înregistrat plângeri din partea turiştilor. Conform hotelierilor, cele mai multe dintre acestea au vizat lipsa locurilor de parcare și dotările din camere. În plus, s-au înregistrat plângeri din partea turiștilor și în legătură cu personalul unităților sau cu privire la supracazare și la alimentele consumate în cadrul restaurantelor unităților.

plangeri

Ați avut plângeri din partea turiștilor pentru vreunul dintre următoarele aspecte? (răspuns multiplu)

Turiştii preferaţi de unităţile de cazare de pe litoral

Rugați să precizeze dacă preferă turiștii români sau mai degrabă pe cei străini, hotelierii declară în majoritate că îi preferă pe cei români.

Totodată, peste două treimi dintre reprezentanții tuturor unităților de cazare studiate declară că preferă să găzduiască mai degrabă turiștii care se cazează împreună cu partenerul/a. În același timp, sunt preferați turiștii cu vârste de peste 30 de ani și cei care se cazează împreună cu copiii.

Eșantion

Studiul cantitativ a fost realizat în perioada 14 – 18 septembrie 2015 pe un eşantion de 120 de unităţi de cazare de pe litoral şi din Delta Dunării. Culegerea datelor a fost realizată telefonic (CATI). Eșantionul  a fost  stratificat în funcție de tipul unităților de cazare: vile (46%), pensiuni (30%) și hoteluri (24%). Acestea situându-se atât în mediul urban (70%), cât și în mediul rural (30%).

Leave a Reply